Hozzávalók a tésztához:
60 dkg liszt
20 dkg vaj
2,5 dl
joghurt
4 evőkanál
cukor
1 tojás
1 citrom reszelt héja
1 vaníliás cukor
Csipet só (5g)
1 sütőpor
Töltelékhez:
500 g kimagozott cseresznye vagy meggy
Cukor, fahéj
A lisztet tálba szitáljuk, hozzátesszük a sót, sütőport,
cukrot, vaníliás cukrot és elkeverjük. Hozzáadjuk a vajat, tojást, eldolgozzuk, majd hozzáöntjük
a joghurtot, citromhéjat és összegyúrjuk, ha lágynak tűnik, gyúrjunk még hozzá
lisztet.
Kinyújtjuk kb. 3 mm vastagságúra, 55 cm hosszú és 7-8 cm
széles csíkokra vágjuk.
A csíkok közepére rakjuk a kimagozott cseresznyét,
megszórjuk fahéjjal és ízlés szerint cukorral.
Széleit összecsípjük, és kerek formába spirál alakúra rakjuk.
180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt szép aranyszínűre megsütjük.
Vaníliás porcukorral beszitáljuk.
Nekem megmaradt egy kevés tésztám, kinyújtottam, az egyik
felét berácsoztam, félbevágott barackokat raktam rá, megkentem tojásfehérjével és ráhajtottam a rácsos
részét. Felét kerek formával kivágtam a másik felét pizzavágóval kockákra
vágtam.
Rendkívül finom lehetett,a szépségéről nem is beszélve.
VálaszTörlésKöszönöm Lia, tényleg finom volt,érdemes szórakozni vele:)
TörlésNekem is ez a jelző ugrott be elsőnek- mennyi szépség! :)
VálaszTörlésKedves vagy Vicuska, köszönöm szépen. :)
Törlés