Hozzávalók a kalácstésztához:
60 dkg finomliszt
1 egész tojás, egy sárgája
6 dkg olvasztott vaj
4 evőkanál cukor
1 citrom reszelt héja
Kevés só (5 g )
Töltelékhez:
1 meggybefőtt
1 vaníliás puding
5 evőkanál cukor
A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést készítünk,
amibe belemorzsoljuk az élesztőt, felöntjük langyos, cukros tejjel és letakarva
állni hagyjuk, amíg felfut az élesztő.
A tészta hozzávalóit kidagasztjuk meleg helyen kétszeresére,
kelesztjük.
A töltelékhez a meggykompót levében, hozzáadva a cukrot,
megfőzzük a pudingot, még melegen belekeverjük a meggyszemeket és lehűtjük.
180 fokra előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük.
Szuperszép, és szuperfinom lehet! :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen,igen,nagyon finom,érdemes kipróbálni! :)
TörlésFinom lehet a pikáns meggytöltelékkel. Csodásan formáltad meg!
VálaszTörlésKöszönöm Vicuska, nálunk nagy kedvenc a meggyes töltelék, nemcsak kalácsban, de nagyon feldobja ez a kicsit savanykás töltelék!
Törlés