Sajtos- kolbászos töltelékkel
Hozzávalók:
2 tasak 7 g-os szárított élesztő
1 kiskanál porcukor
Só, 10 g
1 tojás a lekenéshez
Ordás töltelékhez:
50 dkg orda
1 egész tojás
2 vaníliás cukor
Cukor, ízlés szerint
Mazsola
A mazsolán kívül a hozzávalókat összekeverjük, végül
hozzáadjuk a mazsolát.
Kolbászos töltelékhez:
Vékony cérnakolbász
Sajt, piros paprika, ketchup
A tészta hozzávalóit nagyon jól kidagasztjuk, meleg helyen
kétszeresére kelesztjük.
A megkelt tésztát, enyhén lisztezett deszkán átgyúrjuk, tetszés
szerinti darabokra vágjuk, mindenik darabot kis gombóccá formáljuk, kinyújtjuk kistányér
nagyságú kerek formákra. Nyolc részre vágjuk, és mindenik háromszögre helyezünk
a töltelékből.
Én fele tésztát ordás töltelékkel a másik felét kolbászos tölelékkel töltöttem.
A képek alapján formázzuk a kifliket, tepsibe rakjuk,
lekenjük felvert tojással, hagyjuk legalább fél órát kelni a tepsiben, majd 180
fokra előmelegített sütőben, légkeveréssel megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése