2015. november 20., péntek

Kedvenc kiflik, ordás és sajtos-kolbászos töltelékkel

                                                                Ordás töltelékkel

                                                      Sajtos- kolbászos töltelékkel

Hozzávalók:

1 kg liszt
5 dl tej
1 dl étolaj
2 tasak 7 g-os szárított élesztő
1 kiskanál porcukor
Só, 10 g

1 tojás a lekenéshez

Ordás töltelékhez:
50 dkg orda
1 egész tojás
2 vaníliás cukor
Cukor, ízlés szerint
Mazsola

A mazsolán kívül a hozzávalókat összekeverjük, végül hozzáadjuk a mazsolát.

Kolbászos töltelékhez:
Vékony cérnakolbász
Sajt, piros paprika, ketchup

A tészta hozzávalóit nagyon jól kidagasztjuk, meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
A megkelt tésztát, enyhén lisztezett deszkán átgyúrjuk, tetszés szerinti darabokra vágjuk, mindenik darabot kis gombóccá formáljuk, kinyújtjuk kistányér nagyságú kerek formákra. Nyolc részre vágjuk, és mindenik háromszögre helyezünk a töltelékből.
Én fele tésztát ordás töltelékkel a másik felét kolbászos tölelékkel töltöttem.



A képek alapján formázzuk a kifliket, tepsibe rakjuk, lekenjük felvert tojással, hagyjuk legalább fél órát kelni a tepsiben, majd 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréssel megsütjük.


Ebből az adagból nagyon sok kifli lesz, ha kisebb a család érdemes felezni a hozzávalókat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók