2015. november 13., péntek

Fantázia szelet




Hozzávalók a barna tésztához:

4 tojás
8 evőkanál cukor
4 evőkanál víz
2 evőkanál olaj
7 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaó

Fehér tésztához:

6 tojásfehérje
8 evőkanál cukor
100 g darabosra vágott dióbél
1 magozott meggy kompót
1 csésze liszt (200 ml)

Krém:
6 tojássárgája
6 evőkanál cukor
3 dl tej
1 tasak vaníliás puding
2 tasak vaníliás cukor
250 g vaj

Máz:
150 g csokoládé
3 evőkanál olaj

A barna tésztához a tojások fehérjét egy csipet sóval, cukorral, fokozatosan hozzáadva a vizet felverjük kemény habnak, sorra hozzáadjuk a tojás sárgákat és vékony sugárban az olajat. Végül hozzákeverjük az átszitált lisztet és kakaót.
180 fokra előmelegített sütőben, 26x36 cm-es tepsiben 20 perc alatt megsütjük. Tűpróba.

A fehér tésztához a tojásfehérjéket csipet sóval, cukorral felverjük kemény habnak, hozzákeverjük az átszitált lisztet, darabosra vágott dióbelet és végül a meggyszemeket. Ugyanakkora sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük, meg mint a barna tésztát.

A krémhez a tojás sárgákat elkeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, pudinggal és felengedjük hideg tejjel, majd folytonos keverés mellett megfőzzük és kihűtjük.
A vajat kihabosítjuk, majd a pudingos krémhez keverjük.

Összeállítjuk: A barna tésztát tálcára tesszük, rárakjuk az egész krémet, szépen elsimítjuk, rátesszük a fehér lapot és bevonjuk csoki mázzal. Legalább három órát hűtőben tartjuk, vagy jól lehűtjük, hogy szépen szeletelhető legyen.



 A képek minőséggéért elnézést kérek, az első kép ami természetes fénynél készült, ,már nem volt lehetőségem újat készíteni.
Recept  Innen 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók