Hozzávalók a barna tésztához:
4 tojás
8 evőkanál cukor
4 evőkanál víz
2 evőkanál olaj
7 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaó
Fehér tésztához:
6 tojásfehérje
8 evőkanál cukor
1 magozott meggy kompót
1 csésze liszt (200 ml)
Krém:
6 tojássárgája
6 evőkanál cukor
1 tasak vaníliás puding
2 tasak vaníliás cukor
Máz:
3 evőkanál olaj
A barna tésztához a tojások fehérjét egy csipet sóval,
cukorral, fokozatosan hozzáadva a vizet felverjük kemény habnak, sorra
hozzáadjuk a tojás sárgákat és vékony sugárban az olajat. Végül hozzákeverjük
az átszitált lisztet és kakaót.
180 fokra előmelegített sütőben, 26x36 cm-es tepsiben 20
perc alatt megsütjük. Tűpróba.
A fehér tésztához a tojásfehérjéket csipet sóval, cukorral
felverjük kemény habnak, hozzákeverjük az átszitált lisztet, darabosra vágott
dióbelet és végül a meggyszemeket. Ugyanakkora sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük,
meg mint a barna tésztát.
A krémhez a tojás sárgákat elkeverjük a cukorral, vaníliás
cukorral, pudinggal és felengedjük hideg tejjel, majd folytonos keverés mellett
megfőzzük és kihűtjük.
A vajat kihabosítjuk, majd a pudingos krémhez keverjük.
Összeállítjuk: A barna tésztát tálcára tesszük, rárakjuk az
egész krémet, szépen elsimítjuk, rátesszük a fehér lapot és bevonjuk csoki mázzal.
Legalább három órát hűtőben tartjuk, vagy jól lehűtjük, hogy szépen
szeletelhető legyen.
Recept Innen
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése