2019. december 18., szerda

Vaníliás- diós kiflik



Hozzávalók:

28 dkg liszt
21 dkg vaj vagy 25 dkg margarin
10 dkg darált dió
7 dkg porcukor

Vaníliás porcukor vagy csokoládémáz

A lisztet, vajat, diót és a porcukrot munkalapon összegyúrjuk.
A tésztából kb. 3 cm átmérőjű rudat sodrunk, ebből fél cm vastag szeleteket vágunk. Minden darabkát a tenyerünk között kissé megsodrunk, majd kiflibe hajlítjuk. ( Nekem nem tetszett ez a tenyér közötti sodrás, nem lettek szépek a kiflik, ezért a tésztát egy cm vastagságúra kinyújtottam és pohárral félhold alakú darabkákra vágtam.) Kenetlen tepsibe rakjuk, és szép világosra megsütjük. Melegen vaníliás porcukorba forgatjuk vagy csokoládémázba mártjuk és mielőtt a csoki megkötne, darabosra vágott dióval megszórjuk.

Sokáig elálló sütemény.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók