2018. június 19., kedd

Barackos lepény




Hozzávalók:

5 db tojás
200 g porcukor
150 g vaj
300 g liszt
1 vaníliás cukor
1 sütőpor
8-10 evőkanál tej

A vajat a porcukorral, vaníliás cukorral kikeverjük, egyenként hozzáadjuk a tojás sárgákat, mindenikkel alaposan kikeverni, majd a sütőporral elkevert lisztet. Kanalanként hozzákeverjük, a tejet majd hozzákeverjük a tojások keményre felvert habját.
A masszát zsírozott, lisztezett tepsibe simítjuk, tetejét megrakjuk félbevágott barackokkal. 



180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Kihűtjük, tetszés szerint szeleteljük.
Tetejére felverünk 2 dl tejszínt és nyomózsák segítségével mindenik kocka tetejére nyomunk, citromfűvel és barack szeletekkel díszítjük.
De lehet csak egyszerűen tálalni, vagy beszitálni porcukorral.


 Tepsiméret 22x32 cm, szép magas lesz, aki nem kedveli, hogy magas legyen, teheti nagyobb tepsibe.

Ugyanez recept alapján szoktam sütni a Szilvás sütemény-t imádjuk mindkettőt.

2 megjegyzés:

  1. Köszönöm a receptet! Nagyon nagyon finom....ismét sikert arattam a recepteddel kedves Rozi. Jó egészséget Neked

    VálaszTörlés
  2. Nagyon örülök,hogy sikered volt és köszönöm, hogy visszajeleztél, jó sütögetést kívánok a továbbiakban is, és hasonló jó egészséget :)

    VálaszTörlés

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók