2018. június 1., péntek

Flamingó szelet




Hozzávalók a tésztához:

30 dkg liszt
1 evőkanál zsír
1 tojás
4 evőkanál porcukor
10 g szalalkáli (Ammónium-bikarbonát)
1 császárkörte aroma
1-2 dl tej

Krém:

25 dkg vaj
25 dkg porcukor
6 dl tej
6 evőkanál liszt
2 csomag vaníliás cukor

A tésztához a száraz hozzávalókat összeszitáljuk, majd a zsírt elmorzsoljuk benne. Az aromát 1 dl tejben elkeverjük, hozzáadjuk a lisztes részhez és az egészet összegyúrjuk, annyi tejet adagolva hozzá, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk, majd három részre osztjuk.
A tésztát egyenként lisztezett sütőpapíron 25x30 cm lapokká nyújtjuk és tepsi hátán 8 perc alatt 180 fokos előmelegített sütőben megsütjük.  

A krémhez a lisztet simára keverjük a tejjel és sűrű péppé főzzük. A vajat a porcukorral és vaníliás cukrokkal kihabosítjuk majd a kihűlt lisztpéppel összekeverjük.
A tészta lapokat megtöltjük a krémmel és hűvös helyre tesszük, egy éjszakát hagyjuk állni, hogy a lapok, megpuhuljanak. Másnap a tetejét beszitáljuk porcukorral és tetszés szerint szeleteljük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók