2018. március 16., péntek

Mozaik szelet





Hozzávalók a laphoz:

120 g liszt
120g cukor
120 g pörkölt dió
100 g aszalt barack
7 tojásfehérje
200 g rahát
1 sütőpor (10 g)
Csipet só.

Krémhez:

7 tojássárgája
150 g cukor
250 g szobahőmérsékletű vaj
2 vaníliás cukor
2 db nápolyi lap

A tojásfehérjét egy csipet sóval és cukorral felverjük kemény habnak.
A lisztet tálba szitáljuk, hozzátesszük a sütőport és összekeverjük. Hozzáadjuk az apró kockára megvágott rahátot, összekeverjük a liszttel, hozzátesszük a nagyobb darabosra vágott pörkölt diót és az apróra vágott aszalt barackot. Az egészet összekeverjük és apránként a tojáshabhoz keverjük.
Egy 20x30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, szépen elsimítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
A krémhez a tojás sárgákat egy hőálló tálban a cukorral, vaníliás cukorral krémessé keverjük, egy tálban vizet forralunk és az edényt gőz fölött folyamatosan keverjük, amíg a habverőt kivéve nem folyik le róla a krém.
A vajat legalább 5 percig mixerrel kikeverjük, majd kanalanként hozzákeverjük a kihűlt tojásos masszát.
A nápolyi lapokat azonos méretűre vágjuk a tészta lappal, rárakjuk a krém felét, szépen elsimítjuk mindenhol egyformán, rátesszük a tésztalapot majd a krém másik felét, végül rátesszük a nápolyi  lapot. olvasztott csokival megcsíkozzuk és legalább két órára hűtőbe tesszük.
Tetszés szerint szeleteljük.



2 megjegyzés:

  1. Üdv. A receptet elolvasván szeretném megkérdezni, hogy mi az a rahán ?

    VálaszTörlés
  2. Üdvözöllek kedves Névtelen! A rahát török gyümölcszselé, vagy Szultán kenyér, keményítőből és cukorból készült édesség, állaga zselészerű, többféle színben, különféle ízesítéssel, porcukorba forgatva tálalják. Külömböző sütemények, kiflik, kalácsok töltésére használjuk.

    VálaszTörlés

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók