2017. április 16., vasárnap

Gesztenyés szelet




Hozzávalók a tésztához
60 dkg liszt
30 dkg cukor
3 tojás
3 evőkanál kakaó
3 evőkanál méz
5 dkg vaj
1 púpozott teáskanál szódabikarbóna

A krémhez

3 csomag vaníliás pudingpor
9 dl tej
25 dkg vaj
20 dkg cukor
25 dkg gesztenyepüré
2 evőkanál rum

Tetejére

15 dkg étcsokoládé
3 evőkanál olaj

A lisztbe keverjük el a szódabikarbónát.
A többi hozzávalót egy tálba tesszük és gőz felett simára keverjük, levesszük a tűzről, belekeverjük a lisztet, és összegyúrjuk. Négy részre osztjuk a tésztát, egyenként 26x36 cm-es lapokat nyújtunk, 180 fokra előmelegített sütőben nyolc perc alatt megsütjük.
Elárulom, hogy én lisztezett sütőpapíron nyújtottam ki a lapokat, mivel a mézes lapok kicsit ragadnak, a sütőpapírral együtt könnyebb formára tenni.

A krémhez a pudingot a tejjel megfőzzük és hagyjuk kihűlni. Habosra keverjük a vajat a porcukorral.
Először a kihűlt pudingot majd a gesztenyemasszát is folyamatosan adagolva keverjük hozzá a vajas krémhez, végül keverjük bele a rumot is.
Megtöltjük a lapokat a krémmel, legalább egy éjszakára hűvös helyre tesszük, hogy a lapok megpuhuljanak.
Másnap vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét az olajjal, és bevonjuk vele a sütemény tetejét.




2 megjegyzés:

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók