2017. január 2., hétfő

Kekszes habcsók



Hozzávalók a tésztához:

250 g vaj
3 tojás sárgája
125 g porcukor
1 vaníliás cukor
1 sütőpor
45 dkg liszt

Habcsókhoz:

3 tojás fehérje
250 g porcukor

Elkészítés:
A vajat a porcukorral, vaníliás cukorral, tojás sárgákkal kikeverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és összegyúrjuk. Letakarjuk és hagyjuk pihenni amíg, elkészítjük a habcsókot.

A tojásfehérjét felverjük, fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot, majd vízgőz fölé helyezzük és tovább verjük, amíg kemény selymes lesz.

A tésztát lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki 3 mm vastagságúra, vágjunk tetszés szerint virág, szív vagy más formákat, tepsibe rakjuk és 180 fokra előmelegített sütőben sütjük 5-6 percig.
Kivesszük a sütőből és a habzsákba rakott tojáshabból kis csúcsokat nyomunk minden tésztára.
Visszatesszük a sütőbe és most már 100 fokon sütjük tovább légkeveréssel, amíg a hab rákeményedik,15-20 perc.
Miután megsültek, hagyjuk kihűlni majd baracklekvárt, teszünk mindenik közepére, és hagyjuk megszáradni.





2 megjegyzés:

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók