2016. október 16., vasárnap

Diós-nescafés sütemény


Hozzávalók:

6 tojás
14 dkg cukor
14 dkg darált dió
5 evőkanál liszt
1 tasak sütőpor

Krém:

25 dkg vaj
3 tojás
20 dkg porcukor
2 vaníliás cukor
1 csomag nescafé 1,8 g
15 dkg pörkölt dió

Máz:

150 g csokoládé
3 evőkanál olaj

A tojások fehérjét a cukorral felverjük kemény habnak, sorra hozzáadjuk a tojások sárgáját, mindenikkel alaposan eldolgozva, a sütőporral elkevert lisztet, végül hozzákeverjük a darált diót.
25x 33 cm-es tepsibe simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

A krémhez a tojásokat a cukorral vízgőz fölött jó krémesre keverjük (kb. 15 perc) hűlni tesszük.
A vajat a vaníliás cukrokkal kihabosítjuk, majd lassanként hozzákeverjük a kihűlt tojásos krémet és a nescafét. A pörkölt diót sütőpapírra tesszük és nyújtófával párszor végigmegyünk rajta, darabosra törjük, majd a krémhez keverjük.

A kihűlt piskótát meglocsoljuk rumos sziruppal, rásimítjuk a krémet, kihűtjük majd bevonjuk csokimázzal.

A csokimázhoz a csokit az olajjal vízgőz fölött felolvasztjuk, ha szükséges még olajat adhatunk hozzá.

Hogy mutatósabb legyen, miután felvágtam a süteményt, minden darabra, fondantból kis virágokat vágtam ki, 5 dkg vajat porcukorral kihabosítottam, zöldre színeztem és leveleket nyomtam a kisvirágok mellé, de ez el is maradhat.




3 megjegyzés:

  1. Kedves Rozika! Nagyon finomnak tűnik, és szép is. Légy szíves a rumos szirup mennyiségeit is írd meg. Köszönettel.

    VálaszTörlés

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók