2016. július 8., péntek

Rendkivüli cseresznyés pite



Hozzávalók a tésztához:

60 dkg liszt
20 dkg vaj
2,5 dl joghurt
4 evőkanál cukor
1 tojás
1 citrom reszelt héja
1 vaníliás cukor
Csipet só (5g)
1 sütőpor

Töltelékhez:
500 g kimagozott cseresznye vagy meggy
Cukor, fahéj

A lisztet tálba szitáljuk, hozzátesszük a sót, sütőport, cukrot, vaníliás cukrot és elkeverjük. Hozzáadjuk a vajat, tojást, eldolgozzuk, majd hozzáöntjük a joghurtot, citromhéjat és összegyúrjuk, ha lágynak tűnik, gyúrjunk még hozzá lisztet.
Kinyújtjuk kb. 3 mm vastagságúra, 55 cm hosszú és 7-8 cm széles csíkokra vágjuk.
A csíkok közepére rakjuk a kimagozott cseresznyét, megszórjuk fahéjjal és ízlés szerint cukorral.



Széleit összecsípjük, és kerek formába spirál alakúra rakjuk.


180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt szép aranyszínűre megsütjük. Vaníliás porcukorral beszitáljuk.


Nekem megmaradt egy kevés tésztám, kinyújtottam, az egyik felét berácsoztam, félbevágott barackokat raktam rá, megkentem tojásfehérjével és ráhajtottam a rácsos részét. Felét kerek formával kivágtam a másik felét pizzavágóval kockákra vágtam.




 180 fokos sütőben, 20 perc alatt megsütöttem.




4 megjegyzés:

  1. Rendkívül finom lehetett,a szépségéről nem is beszélve.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Lia, tényleg finom volt,érdemes szórakozni vele:)

      Törlés
  2. Nekem is ez a jelző ugrott be elsőnek- mennyi szépség! :)

    VálaszTörlés

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók