2016. június 25., szombat

Cseresznyés pite





Hozzávalók a tésztához:

50 dkg finomliszt
25 dkg vaj
12 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
1 tasak sütőpor
2 egész tojás
1 dl tejföl
Csipet só (5 g)
1 citrom lereszelt héja

Töltelékhez:
1 kg kimagozott cseresznye
2 tasak vaníliás pudingpor
3 dl víz
15 dkg cukor

Először elkészítjük a tölteléket, hogy hűljön, amíg a tésztával dolgozunk.

A cseresznyét és a cukrot főzzük fel egy fazékban, majd a vaníliás pudingporokat elkeverjük a vízzel és a cseresznyéhez adjuk. Főzzük sűrűre az egészet.

A tésztához, egy tálba kimérjük a hozzávalókat, kézzel vagy robotgéppel összegyúrjuk.
Lisztezett deszkára tesszük, kicsit átgyúrjuk, majd egy negyed részt levágunk a díszítéshez.
 A többi tésztát átgyúrjuk, 26x36 cm- nagyságúra kinyújtjuk és nyújtófa segítségével tepsibe helyezzük.
Meghintjük búzadarával, rárakjuk a tölteléket, szépen elsimítjuk, és tetszés szerint berácsozzuk, díszítjük.


180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. Forrón beszitáljuk porcukorral és kihűtve szeleteljük.

2 megjegyzés:

  1. Ezer éve nem blogoltam, de most újra bekukkantottam :) Csodásakat alkottál :)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm Millye! Örülök a látogatásodnak, gyere máskor is :)

    VálaszTörlés

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók