2015. július 12., vasárnap

Kókusz petty


Hozzávalók a tésztához:

4 tojás
4 evőkanál cukor
4 evőkanál víz
2 evőkanál kakaó
15 dkg finomliszt
1 sütőpor (10g)

Kókuszpettyek hozzávalói

4 tojásfehérje
4 evőkanál cukor
12 dkg kókuszreszelék
3 evőkanál liszt

Krém hozzávalói

4 tojássárgája
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás pudingpor vagy 3 evőkanál liszt)
3 dl tej
25 dkg vaj
15 dkg porcukor

Tetejére

Olvasztott csokoládé

A tésztához a tojásfehérjéket a cukorral habbá verjük, egyenként hozzáadjuk a tojás sárgákat és kanalanként a vizet, jól kikeverjük, majd hozzátesszük az átszitált kakaót, a sütőporral elkevert lisztet, szépen összedolgozzuk.
Az így elkészült masszát egy sütőpapírral bélelt, 25 x 35 cm-es tepsibe öntjük, szépen elsimítjuk.

A pettyekhez a tojásfehérjét a cukorral felverjük kemény habnak, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a lisztet, majd a kakaós piskótára sűrűn csomókat rakunk, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

A krémhez a tojás sárgákat a pudingporral, cukorral a tejben megfőzzük és kihűtjük.
A vajat a porcukorral kihabosítjuk, és hozzákeverjük a kihűlt pudingot majd a sütemény tetejére, simítjuk és olvasztott csokival diszítjük.Kihűtve szeleteljük.


Recept Innen

4 megjegyzés:

  1. Köszönöm Éva, igen,nagyon finom, érdemes kipróbálni.

    VálaszTörlés
  2. Szeretem a tojás sárgájával készült főzött krémeket, a kókusz ízét is kedvelem, látványos sütemény.

    VálaszTörlés

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók