2015. július 15., szerda

Kelt kifli, diótöltelékkel



A tésztája ugyanaz mint a Kalácsoké csak fél kg lisztből készült.

A megkelt tésztát kerek, tányér nagyságúra kinyújtjuk, 12 részre vágjuk és a hegyes részénél három helyen,nem egészen bevágjuk. Ráhelyezzük a tölteléket, (nekem a diós kalácstól maradt meg töltelékem és azt használtam fel,de lehet bármilyen tölteléket használni)és felcsavarjuk. Zsírozott tepsibe rakosgatjuk, lekenjük felvert tojással, hagyjuk még a formában kelni majd 180 fokra előmelegített sütőben, szép aranybarnára megsütjük. Porcukorral beszitálva, vagy az nélkül tálaljuk.


8 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta ! Jó hogy megmutattad ezt a csavarási technikát is kifogom próbálni köszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Éva,nekem is nagyon tetszik,egy kicsit macerás amíg bevagdosod de megéri, mert nagyon feldobja a kifliket.

      Törlés
  2. Köszönöm Millye, millió puszi :)))

    VálaszTörlés
  3. Ezt a bevagdosást én sem láttam még! Nagyon jól néz ki!!! Köszönöm az ötletet no meg receptet! :o)

    VálaszTörlés
  4. Kedves Timi!
    Örülök,hogy Neked is tetszik,a lényeg hogy finom is ez a kifli,próbáld ki,majd mond el a véleményed!

    VálaszTörlés
  5. Kedves Rozi! Nagyon tettszik minden recepted eddig :) Jónéhányat már kipróbáltam és mindenkinek nagyon ízlett. Vezesd még sokáig ezt a blogot,sok puszi :*

    VálaszTörlés
  6. Kedves Ibike!
    Nagyon szépen köszönöm,örülök az ilyen visszajelzéseknek,próbáljad ki sorra az egészet,majd mond el a véleményed:))) Neked is puszi :*

    VálaszTörlés

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók