2014. november 29., szombat

Táska kalács


Tésztája az Egyszerű kelt tészta alapján készült.

Töltelék: barack lekvár, cukros darált dió.
Egy tojás a lekenéshez.

A megkelt tésztát átgyúrjuk, kivágunk belőle egy keveset, amiből készítjük a fület.
A többi tésztát kinyújtjuk ovális alakúra, középen megkenjük baracklekvárral, bőven hintünk rá cukros diót, a felső részt visszahajtjuk a töltelék alsó részéig, széleit jól rányomkodjuk.
Az alsó részt másfél, két centis csíkokra vágjuk végeit, kissé felcsavarjuk, egyet, kettőt tekerünk rajta és a töltelékes részhez, rögzítjük.
A félretett tésztát kisodorjuk, két részre vágjuk, és a kettőt összecsavarom, majd beillesztem a táska fülének.

Felvert tojással lekenem, 180 fokra előmelegített sütőben, szép aranybarnára sütöm.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók