2014. június 17., kedd

Mákos krémes szelet



Hozzávalók a mákos lapokhoz:
50 dkg liszt
7 dkg vaj vagy margarin
15 dkg porcukor
1 evőkanál méz
1 tojássárgája
4 evőkanál tejföl
1 tasak sütőpor
5 dkg darálatlan mák

Krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
7 dl tej
1 evőkanál liszt
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
2 vaníliás cukor
5 dkg darabosra vágott, pörkölt dió
1 evőkanál kakaó

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, három egyenlő részre osztjuk. Lisztezett sütőpapíron egyenként kinyújtjuk, 26x36 cm, tepsi hátán, 180 fokra előmelegített sütőben, 8-10 perc alatt megsütjük.

A krémhez a pudingporokat és a lisztet kevés tejjel csomómentesre elkeverjük, hozzáadjuk a többi tejet és állandó keverés mellett, megfőzzük.
A vajat a porcukorral, vaníliás cukorral kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a kihűlt pépet.
Három részre osztjuk a krémet, egyik részhez hozzákeverjük a kakaót.
Megtöltjük a lapokat, alsó lapra a kakaós krém kerül, majd a másik lappal befedjük, rá a vaníliás krém, + lap, tetejére is krémet teszünk, szépen elsimítjuk, megszórjuk a darabos dióval és csoki mázzal diszítjük.
Másnap szeleteljük.

4 megjegyzés:

  1. Készítsd el Orsi,nem fogsz csalódni,aztán várom a véleményed.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom,már háromszor megsütöttem! Csak gratulálni tudok az oldaladhoz !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szépen köszönöm, örülök a visszajelzésnek, várlak máskor is!

      Törlés

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók