2013. november 10., vasárnap

Bukaresti tészta


                                                      
Hozzávalók:

Piskótához:
•8 tojás
•40 dkg cukor
•40 dkg liszt
•8 evőkanál víz
•2 evőkanál kakaópor
•1 sütőpor.

Krémhez:
•6 dl tej
•1 vaníliás pudingpor
•1 csokis pudingpor
•30 dkg vaj
•25 dkg cukor
•5-6 csepp zöld színű mandula aroma
•Vagy zöld színű ételfesték

Sziruphoz:
•6 evőkanál cukor
•Rum
•4 dl víz

Tetejére:
•3 tojásfehérje
•20 dkg porcukor
•3 evőkanál kakaó

Elkészítés:
A tojás sárgákat a cukor felével fehéredésig keverjük, kanalanként hozzáadagolva a vizet.
A tojások fehérjét a maradék cukorral felverjük kemény habnak, a tojás sárgához hozzákeverjük az átszitált lisztet, kakaóport sütőport, majd óvatosan összeforgatjuk a keményre vert habbal.
Előmelegített sütőben, 26 x 36 cm tepsiben 180 fokon megsütöm.
Kihűlés után három lapra szeljük.

A krémhez külön megfőzzük 3 dl tejben a csokis pudingot, a többi tejben a vaníliásat, melyet a végén mandulaaromával ízesítünk, színezünk.
Amíg hűlnek a pudingok, a vajat kikeverjük a porcukorral, megfelezzük, felébe a csoki puding, a másik felébe a zöld színű.

Elkészítjük a szirupot: a vízben elkeverjük a hozzávalókat, amíg a cukor elolvad.

Egyik piskóta lapot tálcára helyezzük, megöntözzük a szirup harmadával, rákenjük a csokis krémet, ráemeljük a másik lapot, meglocsoljuk sziruppal, rá a másik krém, a legfelső lapnak is meglocsoljuk a vágott felületét, majd rátesszük a süteményre.

A tetejére a tojásfehérjét felverjük a porcukorral kemény habnak, hozzákeverjük a kakaót, és szépen behúzzuk vele a süteményt, tetszés szerint díszítjük.

4 megjegyzés:

  1. Húúú de jól néz ki!!!! Isteni finom lehet!:))

    VálaszTörlés
  2. Köszi szépen,tényleg nagyon finom,akár torta helyett is megfelel.

    VálaszTörlés
  3. nagyon mutatós szelet sütik! A finomság is lerí róluk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Marisz!

      Érdemes kipróbálni,nem fogsz csalódni,nagyon finom.

      Törlés

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók