2013. augusztus 26., hétfő

Áfonyás kalács




                                        

Hozzávalók:

•50 dkg finomliszt
•4 evőkanál cukor
•2 dkg élesztő
•5 dkg vaj
•2,5 dl tej
•1 tojás,1 tojássárgája
•5 g só
•1 citrom reszelt héja

Töltelékhez:
•1 üveg áfonya befőtt
•1 tasak vaníliás pudingpor
•4 evőkanál cukor

Először a tölteléket készítjük el, hogy tudjon kihűlni, amíg a tésztával dolgozunk.
A befőtt levében a cukorral megfőzzük a vaníliás pudingot,még forrón hozzátesszük az áfonyát, hűlni tesszük.

A tésztához az élesztőt, langyos cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval, jól kidagasztjuk, meleg helyen duplájára kelesztjük. Miután megkelt, lisztezett deszkán átgyúrjuk, két részre vesszük, az egyik részt kerek formára kinyújtjuk,30 cm átmérőjű tepsibe tesszük,meghintjük zsemlemorzsával majd rárakjuk a pudingos tölteléket, a tészta másik felével ízlés szerint díszítjük. Lekenjük felvert tojással, kis ideig még kelesztjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon, szép arany barnára sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók