2013. április 13., szombat

Paradicsomos szelet


                
Hozzávalók a lapokhoz:

•15 evőkanál olaj
•15 evőkanál paradicsomlé
•15 evőkanál porcukor
•1 teáskanál szalalkáli
•1 tojás
•Liszt kb 60 dkg

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, annyi lisztet teszünk hozzá amennyit, felvesz, hogy könnyen nyújtható legyen. Öt egyenlő részre osztjuk és enyhén lisztezett sütőpapíron, szép egyenlően kinyújtjuk. Azért nyújtom sütőpapíron, mert a sütőpapír segítségével szépen lehet tenni a tepsire, nem kell félni, hogy elszakad, és pontos szép lapokat lehet így sütni.
Tepsi hátán, 180 fokos sütőben 10 perc alatt megsütjük.
Tepsi méret 26x36 cm.

Krém hozzávalói:

•7,5 l tej
•5 halmozott evőkanál liszt
•1 citrom reszelt héja
•2 tasak vaníliás cukor
•25 dkg vaj
•25 dkg porcukor
•Meggy, ribiszke vagy savanykás lekvár.

A krémhez 0, 5 l tejet felforralunk, a maradék hideg tejjel simára keverjük a lisztet, beleengedjük a forró tejbe, és állandóan keverve sűrűre főzzük.
Levesszük a tűzről, belekeverjük egy citrom reszelt héját. Miután a pép kihűlt, a vajat habosra keverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, majd kanalanként hozzádolgozzuk a pépet.

Lehet grízzel is készíteni a krémet,a tejben grízt főzünk meg és tovább ugyanúgy készítjük, mint a lisztes krémet.

A lapokat összerakjuk a krémmel és lekvárral, bevonjuk csoki mázzal, de lehet egyszerűen porcukorral beszitálni.                              

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók