2023. május 22., hétfő

Málnás muffin

 


Hozzávalók 12 db-hoz

150 g cukor

100 g vaj

2 db tojás

1 vaníliás cukor

200 g liszt

1 teáskanál sütőpor

120 g tej


Krémhez:

250 g mascarpone

100 g málna

50 g porcukor


Elkészítés:

A szobahőmérséklettű vajat kihabosítjuk a cukorral, vaníliás cukorral. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, szép egyneművé dolgozzuk.

Több részletben hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a tejet, ha vastag a tészta még tehetünk hozzá tejet, csomómentes sűrű egynemű tésztát kell, kapjunk.

A muffin formákba rakjuk a muffin papírokat. Mindenik formába teszünk, málnaszemeket majd ráadagoljuk a tésztát.


 A tészta tetejére is teszünk málnát.



180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Kihűtjük.


Így is nagyon finom, vajas puha a málnától kissé savanykás. 


A krémhez a málnát szitán áttörjük. Ha fagyasztott a gyümölcs előbb fölengedjük.

A mascarponét kikeverjük a porcukorral és fokozatosan belevegyítjük a málnavelőt ügyelve arra, hogy csak annyit használjunk föl, amennyi nem hígítja túl a krémet.

Végül a málnakrémet csillagcsöves habzsákból a muffinok tetejére nyomjuk.

Málnaszemekkel fondantból készült levélkékkel díszijük. Helyettesíthetjük menta vagy citromfű levéllel.


2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszták, a hétvégén megsütöm, de lehet , hogy eperrel, szerintem azzal is finom lesz

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Orsi, bármilyen gyümölccsel finom lesz, nekem sok málna van lefagyasztva, azért készítettem azzal.

      Törlés

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók