Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg vaj
15 dkg porcukor
3 tojássárgája
2 vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 sütőpor
A vajat elmorzsoljuk, a lisztel, hozzátesszük a sütőport,
porcukrot, vaníliás cukrot, citromhéjat, tojás sárgákat majd annyi tejfölt
gyúrunk hozzá, hogy a tészta szépen összeálljon. Folpackba csomagoljuk és
legalább egy órára hűtőbe, tesszük.
Miután kivettük a hűtőből, enyhén lisztes felületen
átgyúrjuk, körülbelül 3 mm
vastagságúra kinyújtjuk, tetszőleges linzerszaggatóval kivágjuk, sütőpapírral
bélelt tepsire rakosgatjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 7-8 perc alatt
szép világosra megsütjük.
Hagyjuk kihűlni, majd tetszőleges lekvárral összeragasztjuk
és fél oldalát olvasztott csokiba, mártjuk, megszórjuk apró cukor gyönggyel,
rácsra rakjuk, hagyjuk megszáradni. Légmentesen záró dobozban sokáig eláll.
Kedves Rozika. Sokféle linzer tésztát ki próbáltam már,de bevallom ezt találtam a legjobbnak. Az unokám szalagavatójára sütöttem meg,és mellé a Kapucíner szeletedet...örömmel elvitte! Mondta " mama képzeld olyan sikere volt a sütieidnek,hogy az én tálcámról fogyott a leggyorsabban ! Ezt is köszönöm ! Május 6.án lesz a ballagása,már nézegetem miket sütök...és majd beszámolok! üdv.
VálaszTörlésNagyon kedves vagy, örülök az ilyen visszajelzésnek, boldogan olvastam:) Remélem találsz kedvedre való recepteket a ballagásra is, megköszönöm, ha megírod a véleményed! Sok sikert kívánok az unokádnak! Üdv.
Törlés