Hozzávalók a kevert tésztához:
6 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
½ Csomag sütőpor
2 evőkanál kakaópor
Krém:
2 csomag tejszín ízű pudingpor
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
1 evőkanál kakaópor
1 csomag instant kávé
Csoki máz
A kevert tésztához a tojások sárgáját a porcukorral
kikeverjük, lassanként hozzácsepegtetve az étolajat.
Hozzátesszük a sütőporral elkevert lisztet, az átszitált
kakaóport és a tojások keményre felvert habját, összeforgatjuk és sütőpapírral
bélelt 30x22 cm-es tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
A krémhez a tejben megfőzzük a pudingport, és hűlni tesszük.
A vajat a porcukorral kihabosítjuk, és a kihűlt pudinggal
kikeverjük. Két részre vesszük, az egyik részbe belekeverjük a kakaóport a
másikba a kávét.
A tésztát kettészeljük, az egyik lapra rárakjuk kávés
krémet, rátesszük a másik lapot, rárakjuk a kakaós krémet, kihűtjük, majd
bevonjuk csoki mázzal, és a tetejét olvasztott fehér csokival megirkázzuk.
Sokszor megsütöttem ezt a csodálatos sütit,mondhatom a családom kedvence lett! Köszönöm a receptet!
VálaszTörlésNagyon szívesen, örülök, hogy a család kedvence lett, nálunk is az, minden ünnepi asztalon ott van:)
Törlés