2021. január 2., szombat

Raffaello szelet


Hozzávalók a tésztához:

6 tojásfehérje
20 dkg cukor
15 dkg kókuszreszelék
10 dkg liszt

Krémhez:

6 tojássárgája
2 csomag vaníliás pudingpor
20 dkg cukor
1 vaníliás cukor
5 dl tej
25 dkg vaj

Tetejére: kókuszreszelék

A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, belekeverjük az átszitált lisztet és a kókuszreszeléket. 
A kókuszos masszát egy 20 x 30 cm sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, egyenlően elsimítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Miután megsült lehúzzuk a sütőpapírt és hűlni tesszük.

A krémhez a tojássárgákat a cukrokkal kikeverjük, hozzáadjuk a pudingporokat, majd lassanként a tejet és sűrű krémmé főzzük. Hűlni tesszük.

A vajat habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal kikeverjük.

A kihűlt tésztát visszatesszük a tepsibe, rárakjuk a krémet és egyenletesen elsimítjuk. 
Megszórjuk kókuszreszelékkel és pár órára hidegre tesszük.
Tetszés szerint szeleteljük.



2 megjegyzés:

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók