2020. szeptember 10., csütörtök

Epres-ordás sütemény


 

Hozzávalók:

Barna tésztához

40 dkg liszt

20 dkg vaj

20 dkg porcukor

2 tojás sárgája

Fél csomag sütőpor (5 g)


Töltelék:

70 dkg orda

30 dkg cukor

2 evőkanál méz

3 tojás sárgája

2 vaníliás cukor

1 vaníliás pudingpor

1 citrom reszelt héja

5 tojásfehérje


Piskótához:

3 tojás

6 evőkanál cukor

5 evőkanál liszt

3 evőkanál víz

1 halmozott evőkanál kakaó


Eper, búzadara, porcukor a tetejére


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, annyi tejfölt adunk hozzá, hogy jó rugalmas tésztát kapjunk. Letakarva hagyjuk pihenni, amíg a tölteléket, elkészítjük.

Az ordát a cukrokkal, tojás sárgákkal, mézzel simára kikeverjük, hozzákeverjük a citromhéjat, pudingport, végül beleforgatjuk a keményre felvert tojáshabot.

A tésztát lisztezett 30 x 30 cm. sütőpapíron kinyújtjuk és a papírral együtt tepsibe tesszük. Vastagon meghintjük búzadarával és rárakjuk az ordás tölteléket, szépen elsimítjuk és megrakjuk félbevágott eperszemekkel. Mennyiséget nem írok, függ az eper nagyságától, fontos hogy teljesen berakjuk a tölteléket.

Kikeverjük a piskótatésztát. A tojás sárgákat a cukorral kanalanként hozzáadva a vizet, fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk az átszitált lisztet és kakaót, összekeverjük, végül óvatosan hozzáforgatjuk a keményre felvert tojáshabot. Ráöntjük az eperrel kirakott töltelékre, szépen elsimítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. Kihűlés után porcukorral beszitáljuk és tetszés szerinti darabokra vágjuk.

 



4 megjegyzés:

  1. Óh,jaj nekem,mennyei finomság.
    Gyönyörű szép,és finom is biztosan.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lia!
      Rád gondoltam amikor vágtam össze, bárcsak meg tudnálak kínálni, biztosan nagyon kedvelnéd. Nagyon finom, az eper és az orda kombinációja, nagyon bejött nálunk.

      Törlés
  2. Látványos tálalás, fincsi süti nagyon jó összhang.

    VálaszTörlés

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók