2014. október 16., csütörtök

Diplomata torta




Hozzávalók a piskótához:
8 tojás
8 evőkanál cukor
8 evőkanál liszt

A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, sorra hozzákeverjük a tojások sárgáját, hólyagosodásig keverjük, majd óvatosan hozzáadagoljuk az átszitált lisztet.
28 cm-es kerek formában megsütjük.

Krém hozzávalói:

5 tojássárgája
½ l tej
4 evőkanál keményítő
20 dkg cukor
2 vaníliás cukor
½ l tejszín
2 tasak zselatin

1 ananász kompót, szőlő, kivi (lehet más gyümölcs is, kinek milyen tetszik)

A zselatint a tasakon levő utasítás szerint az ananász lében beáztatjuk
A tojások sárgáját a cukrokkal kikeverjük, hozzáadagoljuk a keményítőt, majd elkeverjük a tejjel és állandó keverés mellett, megfőzzük, hozzákeverjük a langyosra felmelegített zselatint, hűlni tesszük.
A tejszínt felverjük kemény habnak, hozzákeverjük a kihűtött tojáskrémet, egy keveset kiveszünk belőle, a bevonáshoz, a többihez hozzávegyítjük a darabokra megvágott gyümölcsöket.

A kihűlt piskótát kettészeljük, meglocsoljuk rummal ízesített sziruppal, rárakjuk a krémet, beborítjuk a másik meglocsolt piskótalappal, kissé megnyomkodjuk, szélein a krémet, szépen elsimítjuk majd legalább 2 órára hűtőbe, tesszük, legjobb, ha egy éjszakára.

Kihűlés után bevonjuk, és ízlés szerint díszítjük, lehet gyümölccsel is kirakni a tetejét, kinek hogy tetszik.


8 megjegyzés:

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók