2018. december 2., vasárnap

Gyümölcskoszorú




Hozzávalók:


15 dkg vaj
5 tojás
10 dkg porcukor
1 evőkanál rum
10 dkg darabosra vágott dió
10 dkg mazsola
15 dkg rahat (ha nincs helyette kandírozott gyümölcs)
15 dkg liszt
Fél citrom reszelt héja

Tetejére:

10 dkg ét csoki
1 evőkanál étolaj
5 dkg darabosra vágott dió
Aszalt barack

A vajat elkezdjük keverni a porcukorral, kanalanként adva hozzá, amikor a vaj felvette a cukrot, egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját és a rumot. Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, diót, mazsolát kis darabkákra vágott rahátot, végül a keményre felvert tojásfehérjét és óvatosan, hogy a hab ne törjön össze, összeforgatjuk. Zsírozott lisztezett koszorú formába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük, tűpróba.
Bevonjuk csokoládéval, tetejét megszórjuk darabos dióval, és csíkokra vágott aszalt barackkal.




Süthetjük püspökkenyér formában is.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók