2018. február 19., hétfő

Almás pite kreatívan





Hozzávalók:


50 dkg liszt
20 dkg vaj vagy zsír
5 evőkanál cukor
1 citrom reszelt héja
2 közepes tojás
1 sütőpor
3-4 evőkanál tejföl
Csipet só

Töltelék: 1,5- 2 kg alma, cukor ízlés szerint, fahéj, zsemlemorzsa.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, egy órára pihenni hagyjuk.
Az almát megtisztítjuk, lereszeljük, ízlés szerint cukrot, fahéjat adunk hozzá (én nem tettem cukrot, elég édesnek találtam az almát) megpároljuk és hűlni tesszük.
A tésztát két részre vesszük, az egyik rész valamivel kisebb, mint a másik, abból készül a díszítés a tetejére.
A nagyobbik részt kinyújtjuk, zsírozott, liszttel megszórt 30x32 cm-es formába helyezzük, megszórjuk zsemlemorzsával, egyenletesen rárakjuk a kihűlt almát, szépen elsimítjuk majd a megmaradt tésztával ízlés szerint díszítjük.


Felvert tojással lekenjük.


 180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók