2017. szeptember 10., vasárnap

Mézes mákos sütemény





Hozzávalók a mákos piskótához:

6 tojás
18 dkg cukor
12 dkg liszt
3 evőkanál víz
Fél dl étolaj
Fél tasak sütőpor
100 g őröletlen mák

Mézes lapokhoz:

35 dkg liszt
8 dkg vaj
2 tojás
10 dkg porcukor
2 evőkanál méz
Fél tasak sütőpor

Krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
1 evőkanál liszt
7 dl tej
30 dkg vaj
25 dkg porcukor

Tetejére 150 g fehér csokoládé 
                50 g barna csokoládé 

A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, apránként hozzáadjuk a vizet az olajat, mákot, a sütőporral elkevert lisztet végül a tojások keményre felvert habját.
24x34 cm-es tepsibe öntjük, 180 fokra előmelegitett sütőben szép világos színűre megsütjük, kb 25 perc.

A mézes lapokhoz a hozzávalókat összegyúrjuk, a tésztát két részre osztjuk.
Két 24x34 cm-es sütőpapírt vágunk, enyhén meglisztezzük, és azon nyújtjuk ki a tésztát, így nem szakad el a lap és könnyebb a sütőlemezre helyezni. 180 fokon szép világosra megsütjük. 8-10 perc.

A krémhez a pudingot a tejjel megfőzzük, a vajat a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt pudinggal kikeverjük.


Összeállitjuk a süteményt: Alulra mézes lap kerül, rá a krém fele, mákos piskóta, rá a krém másik fele, mézeslap.Hűvös helyre tesszük, hagyjuk állni, hogy a lapok megpuhuljanak majd bevonjuk olvasztott fehér csokoládéval és barna csokival diszitjük.




4 megjegyzés:

  1. Eszméletlenül szép. Hogy csinálod, hogy ilyen csodásak és egyformák a szeleteid?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen Millye:) Vonalzóval bejelölöm, hogy szép egyformák legyenek.

      Törlés

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók