2017. január 18., szerda

Almavirág





Hozzávalók a tésztához:

370 g liszt
1,5 teáskanál porélesztő
150 ml tej
2 evőkanál cukor
30 g só (0,5 tk)
1 evőkanál tejföl
50 g olvasztott vaj
1 tojás

Töltelékhez:

3 db kisebb méretű alma
40 g cukor
Őrölt fahéj

Cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A cukrot, sót, tojást olvasztott vajat és a megmaradt tejet elkeverjük, beleszitáljuk a lisztet és összedolgozzuk. Letakarva, meleg helyen kelesszük 25- 30 percig, amíg láthatóan megnövekedik a tészta.
A cukrot keverjük el a fahéjjal. Az almákat megtisztítjuk, és cikkekre vágjuk.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán nyújtsuk ki 7 mm vastagságúra és köröket szúrjunk ki belőle. Mindenik kör közepére tegyünk egy cikk fahéjas cukorban meghempergetett almát. (Én nem cukroztam, mert nagyon édes volt az alma, csak fahéjjal szórtam meg).



 A tésztával burkoljuk be, a széleket erősen csípjük össze.
A virágforma kialakítása miatt, középre kisebb köröket vágjunk, és kisebb almacikkeket tegyünk.

28 cm-es sütőpapírral bélelt tortaformába rakjuk 



Fél órát hagyjuk kelni majd 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig szép arany barnára sütjük.

Forrás Innen

5 megjegyzés:

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók