2016. december 27., kedd

Mimóza szelet



Hozzávalók a lapokhoz:

50 dkg liszt
20 dkg vaj
3 tojássárgája
10 dkg porcukor
Tejföl, szükség szerint
1 sütőpor
Csipet só

Krémhez:

25 dkg vaj
25 dkg porcukor
7,5 dl tej
5 evőkanál liszt
1 citrom

Baracklekvár, porcukor a beszitáláshoz.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
4 részre osztjuk. Én 26x30 cm-es sütőpapírt vágtam, 2 darabot, (amíg az egyik sült a másikat nyújtottam). Enyhén megliszteztem és a tésztalapokat azon nyújtottam ki, így könnyebben tudtam rátenni a sütőlapra. Előmelegített sütőben 180 fokon szép világosra megsütjük.(8-10 perc)

A krémhez, fél liter tejet felforralunk, a maradék hideg tejjel simára keverjük a lisztet, beleengedjük a forró tejbe és állandóan keverve sűrűre főzzük.
Levesszük a tűzről, belekeverjük a citrom lereszelt héját és az átszűrt levét.
Miután a pép kihűlt, a vajat habosra keverjük a porcukorral, majd kanalanként hozzádolgozzuk a lisztpépet.

Összeállítás: Az alsó lapra rárakjuk a krém felét, szépen elsimítjuk, rátesszük a második lapot, megkenjük baracklekvárral, rátesszük a harmadik lapot, rárakjuk a krém másik felét és befedjük a negyedik lappal. Hideg helyre tesszük, másnap porcukorral beszitáljuk, és tetszés szerint szeleteljük.

Az eredeti recept itt. Mimóza szelet egy kis változtatással.



Ezen a Karácsonyon is ott volt az ünnepi asztalon:) 2017


8 megjegyzés:

  1. A Mimóza szeleted fantasztikus,picit pikáns és az a jó benne. Puha omlós,én narancs lekvárt kaptam a lányomtól,azzal kentem le Nagyon Finom !!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm a visszajelzést,finom lehetett a narancs lekvárral, egyszer én is kipróbálom, örülök, hogy tetszett:)

    VálaszTörlés
  3. Kedves Rozi! Megláttam, s megszerettem ezt a sütit! :) Eddig nem sütöttem olyan süteményt, amihez kellett lapokat sütni, de most megpróbáltam! Valami eszméletlen jó, és finom lett! A régóta sütögető tesóm is rögtön elkérte a receptet! A sütőpapíros megoldásért külön hála! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, megtiszteltél a visszajelzéseddel, köszönöm szépen! :)

      Törlés
  4. Üdvözlöm. A kérdésem az lenne,hogy a lapokat napokkal hamarabb megsüthetem és csak pár nap múlva töltöm,mint mondjuk a mézes-krémesnél?

    VálaszTörlés
  5. Kedves Beatrix!

    Nyugodtan megsütheted a lapokat hamarabb is, de számítsál arra is, hogy egy éjszakát kell álljon, hogy a lapok megpuhuljanak és szépen tudd szeletelni :)

    VálaszTörlés
  6. Nagymamam nagy kedvence volt a Mimoza, nagy ritkan telt el unnep nelkule, de mindig som lekvarral keszitette!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Finom lehet som lekvárral, nekem sajnos nem volt részem még megkóstolni sem, de így is finom.

      Törlés

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók