2015. október 11., vasárnap

Kétszínű mogyorókrémes kiflik




Hozzávalók:

2,5 dl tej
1,25 dl olaj
1 tojás
3 evőkanál cukor
25 gr élesztő
Késhegynyi só
Liszt amennyit felvesz, körülbelül 50 dkg
1 evőkanál kakaó

1 tojás a lekenéshez.

Töltelék: mogyorókrém

1 dl cukros langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A többi langyos tejhez hozzátöltjük az olajat, tojást, sót és összegyúrjuk annyi, lisztel amennyit, felvesz, hogy jó puha tésztánk legyen. Meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
Miután jól megkelt a tészta, lisztezett deszkára tesszük, jó lazán felgyúrjuk, és két részre vesszük.
Az egyik részbe beledolgozunk egy evőkanál kakaót, majd mindkét tésztát négy részre osztjuk.
Egyenként kerek formára kinyújtjuk, egymásra helyezünk egy kakaós és egy sima tésztát, egy kicsit rányújtunk a nyújtófával, hogy összetapadjanak és pizza vagy derelyevágóval nyolc részre, vágjuk. Mindenik tészta csúcsánál három bevágást ejtünk, rárakjuk a mogyorókrémet a szélesebbik felére és felcsavarjuk.




 Zsiradékkal megkent tepsire rakjuk, hagyjuk legalább fél órát kelni, lekenjük felvert tojással és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre, sütjük.



Ebből az adagból 32 db kifli lesz, és nagyon finom.


2 megjegyzés:

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók