2015. június 21., vasárnap

Lajcsi szelet





Hozzávalók a kakaós lapokhoz:

40 dkg liszt
2 evőkanál kakaópor
20 dkg porcukor
2 evőkanál méz
5 dkg vaj
2 kávéskanál szódabikarbóna
2 egész tojás

A lisztbe keverjük el a szódabikarbónát és a kakaót. A többi hozzávalókat egy tálban, gőz fölött összemelegítjük, a tűzről levéve belekeverjük a lisztet. Enyhén lisztezett nyújtódeszkára tesszük, jól összegyúrjuk majd három részre, osztjuk. Sütőpapíron 26x36 cm-es lapokat nyújtunk és 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt, megsütjük.

Krém hozzávalói:
1 tasak vaníliás puding
1 tasak puncs puding (lehet eper, málna fontos, hogy rózsaszínű legyen)
6 dl tej
2 vaníliás cukor
Kevés rum vagy rum aroma
25 dkg vaj
20 dkg porcukor

Máz: 3 tojássárgája
15 dkg porcukor

A pudingokat külön-külön 3 dl tejben megfőzzük, ha kész a vaníliásba a vanília cukrokat a rózsaszínűbe a rumot tesszük, majd hűlni tesszük.
A vajat kikavarjuk a porcukorral, és kettéválasztjuk az egyik részt a vaníliás, a másik részt a puncsos pudinghoz keverjük, majd betöltjük a lapok közé.

A mázhoz a tojás sárgákat vízgőz fölött fehéredésig keverjük és rásimítjuk a tésztára , olvasztott csokival bevonalazzuk de, lehet csoki mázzal bevonni,vagy egyszerűen porcukorral beszitálni.
Legalább egy éjszakát állni hagyjuk, hogy a lapok megpuhuljanak.

2 megjegyzés:

  1. Én a csokibevonatos verziót ismerem, az egyik kedvenc házi süteményem. :-)

    VálaszTörlés
  2. Én is szoktam csokival is bevonni,ez alkalommal lakodalmas tálra készítettem,hogy színesebb legyen azért választottam a tojássárgás mázat.Így is,úgy is finom.

    VálaszTörlés

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók