2013. március 6., szerda

Háromszínű püspökkenyér



Hozzávalók a sárga tésztához:

•5 tojás sárga,
•6 evőkanál cukor,
•3 evőkanál víz,
•3 evőkanál olaj,
•3 g sütőpor,
•2 vaníliás cukor,
•1 narancs reszelt héja.
•6 evőkanál finomliszt.

Fehér tésztához:

•5 tojásfehérje,
•6 evőkanál cukor,
•4 evőkanál finomliszt,
3 evőkanál olaj
•3 g sütőpor.

Kakaó, a két tészta közé.

Elkészítés: Az öt tojás sárgát a cukorral, vaníliás cukorral fehéredésig keverjük, lassanként hozzácsepegtetve az olajat. Hozzátesszük a sütőporral elkevert lisztet, és a lereszelt narancshéjat. Zsírozott, lisztel meghintett 33x10 cm formába, öntjük, tetejét beszitáljuk kakaóporral.

A tojásfehérjéket a cukorral felverjük kemény habnak, óvatosan hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet és rásimítjuk a sárga tésztára.

180 fokon szép arany barnára sütjük, még melegen bevonjuk narancsmázzal.
Narancsmáz: 30 dkg porcukrot kikeverünk annyi narancslével, hogy jó kenhető mázat kapjunk. A mázból kiveszünk egy kanállal,a többivel bevonjuk a süteményt,a kivett mázhoz kakaót keverünk,narancslével hígítva,és becsíkozzuk, a süti tetejét. 

Elkészítettem lapos tepsiben is,ilyen lett.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók