2012. december 15., szombat

Mákos csigás,fonott kalács



Hozzávalók:
50 dkg liszt
2 dkg élesztő
6 dkg cukor
3 dl langyos tej
1 tojás
1 tojássárgája
só ízlés szerint
1 citrom reszelt héja
fél dl olaj.

Töltelék:
10 dkg mák
10 dkg cukor
5 dkg darált keksz
fahéj,annyi langyos tej,hogy jó kenhető masszát kapjunk.

A tészta hozzávalóit jól kidagasztjuk,meleg helyen kétszeresére kelesztjük. Miután megkelt lisztezett deszkára borítjuk,két részre vesszük,az egyik részt téglalap alakúra kinyújtjuk,megkenjük a töltelékkel,felcsavarjuk mint a bejglit,ujjnyi vastagságú darabokra vágjuk.A másik tésztából kiveszünk egy annyit hogy,a közepébe egy kis gombócot,amibe kevés tölteléket teszünk,a többit vékonyra kisodorjuk,amekkora méretű tepsibe tesszük,két szálat összefonunk,a tepsi szélére tesszük,melléje egyenlően elosztjuk a feldarabolt csigákat,a megmaradt tésztát is összefonjuk a csigák mellé tesszük közepébe a gombócot ,felvert tojással lekenjük,180 fokos sütőben szép aranybarnára sütjük.
Sütőből kivéve,cukros vízzel lekenjük hogy,szép fényes legyen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók