2012. december 10., hétfő

Adventi kalács




Adventi kalács

Hozzávalók:
1 kg liszt
4 dkg élesztő
8 dkg cukor
1/2 liter langyos tej
10 dkg vaj
2  tojás,
1 kávéskanál só
1 citrom reszelt héja.

A tészta hozzávalóit jól kidagasztjuk,meleg helyen kétszeresére kelesztjük. Miután megkelt lisztezett deszkára borítjuk,két részre vesszük,az egyik részt kinyújtjuk,pizza vágó segítségével hosszú csíkokra vágjuk.

Három csíkot összefonunk,sütőpapírral bélelt tepsibe,szív alakot formálunk,aztán két csíkot,és újra két csíkot fonunk össze,a hármas fonás mellé tesszük,majd a megmaradt csíkokat különböző formákra tekerjük és a közepébe helyezzük.Felvert tojással lekenjük,kicsit pihentetjük,majd 180 fokon 20 perc alatt szép pirosra sütjük.Sütés után,cukros vízzel lekenjük,pár percre visszatesszük a sütőbe hogy megszáradjon.

A megmaradt tésztából csokis pereceket készítettem.




A tésztát hat egyenlő részre vágtam,kisodortam,perec formára alakítottam,kicsit hagytam kelni,majd 180 fokon 20 perc alatt megsütöttem.
Sütés után,150 gramm csokit gőz felett felolvasztottam,minden második fonatot ecset segítségével bekentem,majd vagdalt dióval megszórtam.Olvasztott fehér csokival csíkokat húztam a másik fonatra.




2 megjegyzés:

  1. Gratulálok! Gyönyörű kalácsot sütöttél. Szeretném ha elküldenéd a receptet! Üdvözlettel: Terike

    VálaszTörlés
  2. Köszi Terike!

    Itt felül kattints a süteményes képre,a Sütemények 4-nél megtalálod.

    VálaszTörlés

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók