2021. április 18., vasárnap

Ananászos diplomata tekercs



 

Hozzávalók a piskótalaphoz:

5 tojás

100 g cukor

100 g liszt

1 vaníliás cukor


Krém:

3 tojás sárgája

2,5 dl tej

2 evőkanál étkezési keményítő

6 evőkanál cukor

1 vaníliás cukor

3,5 dl tejszín

1 tasak zselatin (10 g)

300 g ananász befőtt

Díszítéshez: 50 g étcsokoládé

Elkészítés:

A piskótalaphoz a tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. Hozzászitáljuk a lisztet, összekeverjük, majd hozzáadjuk a vanília cukorral, csipet sóval felvert tojáshabot és óvatosan összeforgatjuk, hogy a hab ne törjön össze. Sütőpapírral bélelt 38*32 formába simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt szép aranysárgára megsütjük.

Miután megsült, levesszük a sütőpapírt, és rögtön a sütőpapír segítségével felcsavarjuk, hűlni tesszük.

A krémhez a zselatint 1 dl ananász befőtt levében beáztatjuk.

A tojások sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a keményítőt, majd hozzákeverjük a tejet és lassú tűzön állandó keverés mellett besűrítjük. A tűzről levéve hozzákeverjük a langyosra felmelegített zselatint, hűlni tesszük.

A tejszínt felverjük kemény habnak, egy keveset kiveszünk a díszítéshez, a többihez hozzákeverjük a kihűtött tojásos krémet, kiveszünk, belőle amennyit gondolunk, hogy elég a bevonáshoz. A megmaradt krémet rásimítjuk a piskótalapra, amit kitekertünk és áttettünk egy tiszta papírra.

Az ananászt kis kockákra vágjuk, félreteszünk 12 darabot a díszítéshez, a többit egyenlően rászórjuk a krémre és felcsavarjuk, a félretett krémmel bevonjuk és hűtőbe tesszük legalább két órára, hogy a krém megdermedjen.

Miután jól megkötött, kivesszük a hűtőből, 12 szeletet vágunk, muffin papírba rakjuk.

A dekorációhoz a csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, és vékonyan megcsíkozzuk mindenik szeletet. A félretett tejszínhabból csillagcsővel virágot nyomunk a szeletek tetejére és kis darabka ananászt nyomunk bele.




4 megjegyzés:

  1. Nagyon csinos sütemény és az ananász sajnos nem sokszor főszereplő, pedig én is szeretem. Ki fogom próbálni!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen, próbáld ki, nagyon finom. Én a diplomata és gyümölcs tortákhoz előnyben részesítem az ananászt.

      Törlés

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók