2017. szeptember 10., vasárnap

Csoki torta



Kakaós piskóta receptje itt: Kakaós piskóta

Csokikrém hozzávalói egy 26 cm átmérőjű tortához:

8 tojás
40 dkg cukor
200 g ét csoki
400 g vaj
2 vaníliás cukor
4 evőkanál kakaó

Előkészítjük a hozzávalókat: Az ét csokit lereszeljük, vagy kisebb darabkákra vágjuk, a kakaót átszitáljuk.
A tojásokat keverőtálba törjük, rámérjük a cukrot, vaníliás cukrokat, mixerrel felhabosítjuk, majd forró vízgőz fölé helyezzük, és jó habosra keverjük.



 A gőzről levéve beledolgozzuk az olvasztott csokit, kakaóport majd hűtőbe tesszük, hogy teljesen lehűljön. Miután lehűlt hozzákeverjük a szobahőmérsékletű vajat és együtt jó habosra keverjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók