2015. március 13., péntek

Havanna szelet





Hozzávalók a barna tésztához:

8 tojás
6 halmozott evőkanál cukor
6 evőkanál víz
6 halmozott evőkanál liszt
15 dkg darált dió
2 evőkanál kakaó
½ csomag (5 g) sütőpor

Sárga tésztához:
5 tojás
10 evőkanál cukor
10 evőkanál liszt

Krémhez:
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
25 dkg gesztenyemassza
1 tasak vaníliás pudingpor
1 evőkanál liszt
3 dl tej
4 dl tejszín
2 kanál rum

Sziruphoz:
1 dl víz
½ dl rum
5 evőkanál cukor

Bevonáshoz:
15 dkg étcsokoládé
2 evőkanál olaj

A barna tésztához a tojás sárgákat a cukorral habosra keverjük, kanalanként hozzáadagolva a vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet, darált diót végül a tojásfehérjék keményre vert habját.
180 fokra előmelegített sütőben, 26x36 cm- tepsiben megsütjük.

A sárga tésztához, a tojások fehérjét a cukorral felverjük kemény habnak, sorra hozzákeverjük a tojások sárgáját, végül hozzákeverjük az átszitált lisztet. Ugyanakkora formában sütjük, meg mint a barna tésztát.

A krémhez a pudingport és a lisztet a tejben megfőzzük, hűlni tesszük.
A vajat a porcukorral kihabosítjuk, két részre osztjuk. Az egyik részhez, hozzákeverjük a gesztenyemasszát, és két kanál rumot.
A másik részhez a kihűlt vaníliás pudingot.
A tejszínt felverjük kemény habnak, felét a gesztenye krémhez, másik felét a pudingos krémhez tesszük, és óvatosan összeforgatjuk.

A sziruphoz valókat összekeverjük, amíg a cukor felolvad.

Összeállítás: A barna lapot tálcára helyezzük, meglocsoljuk a szirup felével, rásimítjuk a pudingos krémet, rátesszük a sárga lapot, azt is meglocsoljuk a szirup másik felével, erre jön a gesztenyemasszás krém. Hűtőbe tesszük, amíg a krém jól megdermed és lehűl, erre rásimítjuk a vízgőzön felolvasztott csokoládét.

10 dkg vajat, 10 dkg porcukorral kihabosítunk, ételfestékkel, felét zöldre, másik felét rózsaszínre színezzük és minden felvágott süteményre díszítésként, levelet és virágot nyomunk, de el is maradhat.
Tetszés szerint szeleteljük.



2 megjegyzés:

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók