2015. február 22., vasárnap

Sárgabarackos szélforgó



Hozzávalók:

Egy adag leveles tészta, 500 g lisztből készítve.Leveles tészta

250 g tehéntúró
30 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 tojássárgája
½ Citrom lereszelt héja
750 g felezett sárgabarack konzerv

A leveles tésztát 10 perccel sütés előtt vegyük ki a hűtőből, a sütőt melegítsük elő 220 C-ra, légkeverés 210 C fok.

A túrót, tojássárgáját, cukrot, vaníliáscukrot, és a citromhajat jól keverjük össze.

A tésztát éles késsel vagy pizza vágóval vágjuk 10x10 cm-es négyzetekre. A tészta közepére halmozzunk egy kanál tölteléket.
A sarkoktól közék irányba haladva, ferdén vágjuk be a tésztát, és a sarkait hajtsuk be középre. Kenjük le felvert tojással.



A gyümölcsöket csöpögtessük le, és minden szélforgó közepére tegyünk egy fél sárgabarackot.

Középső sínre téve kb. 15 perc alatt süssük szép aranysárgára.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók