2025. február 17., hétfő

Málnás-mascarpones piskóta tekercs

 



Hozzávalók a piskótához:

5 tojás

5 evőkanál cukor

5 evőkanál liszt

1 evőkanál kakaó

Málna lekvár


Krém:

250 g mascarpone

200 ml cukrászhab

1 vaníliás cukor

2 evőkanál porcukor

Málna szemek

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral felverjük kemény habnak, egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját, mindenikkel alaposan kikeverve, majd az átszitált lisztet. Finom mozdulatokkal, óvatosan összeforgatjuk, majd egy tálba egy evőkanál kakaót kevés vízzel elkeverünk, a tésztából kiveszünk három evőkanállal, és elkeverjük a kakaóval. Habzsákba szedjük majd 24*28 cm, sütőpapírral bélelt tepsibe csíkokat vagy különböző mintákat nyomunk és 3-4 percre, a forró sütőbe tesszük. Kivesszük a sütőből, rárakjuk a megmaradt tésztát, szépen elsimítjuk és 15 perc alatt megsütjük.

A piskótát a sütőből kivéve, a sütőpapírt lehúzzuk, majd a sütőpapír segítségével vagy egy konyharuhával felcsavarjuk, így hűtjük ki.

A krémhez a mascarponét a cukorral, vaníliával kikeverjük majd a felvert tejszínnel összeforgatjuk.

A kihűlt piskótát kicsavarjuk, megkenjük málnalekvárral, (más lekvárt is lehet használni) rárakjuk a krémet, amiből kivettünk egy keveset a díszítéshez, és felcsavarjuk. Tetejére a kivett krémből rózsákat nyomunk, málnaszemekkel díszítjük, porcukorral enyhén beszitáljuk, 1-2 órára hűtőbe tesszük, majd szeleteljük.



1 megjegyzés:

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók