2020. augusztus 11., kedd

Krémes-gyümölcsös habkarikák

 





Hozzávalók:

5 tojásfehérje

36 dkg cukor

1 evőkanál citromlé


Krém:

1 vaníliás pudingpor

3 dl tej

2,5 dl tejszín (Creme Patisserie)

3-4 evőkanál cukor


Gyümölcsök: Én most málnát és áfonyát használtam, de bármilyen gyümölcs megfelel.


Elkészítés: A sütőt 130 fokra előmelegítjük.

A tojásfehérjéket a cukorral és citromlével felverjük kemény habnak. Legalább 10 percig verjük, egy spatulával szedjük le a tál oldaláról, majd újra verjük még öt percig. Csillagcsöves habzsákba szedjük, és sütőpapírral bélelt tepsire magasabb köröket nyomunk, az aljára is egy keveset, hogy tudja megtartani a krémet. 130 fokon süssük tíz percig, levesszük a hőfokot 100 fokra és legalább egy órát szárítjuk, nem nyitjuk ki a sütő ajtaját, mert összeesnek a habkarikák. A sütőben hagyjuk kihűlni.

Elkészítjük a krémet: A pudingot a tejben a cukorral megfőzzük, majd kihűtjük.

A tejszínt felverjük kemény habnak, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük. Habzsákba szedjük és megtöltjük a habkarikákat. Tetszés szerint gyümölcsökkel, citromfű vagy mentalevéllel díszítjük.


4 megjegyzés:

  1. Rozika! Csak ismételni tudom, nagyon ügyes vagy. Annyira látványos sütiket tudsz készíteni, hogy ha lehetne leemelnék a tányérról egyet vagy kettőt és már enném is. Köszi a receptet.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szépek és finomak lehetnek. Nem tudom hogy miért de kissé hadilábon állok a habkarikákkal pedig biztos tetszene az unokáimnak is:)

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm szépen Éva. A lényeg, hogy jó keményre vered a tojáshabot, nem nagy hőmérsékleten sütöd, inkább szárítod, legalább egy órát a sütőajtót nem nyitod ki, akkor kiveszel egyet, eltöröd, meglátod, hogy milyen a bele, kell-e még hagyjad.

    VálaszTörlés

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók