2017. december 26., kedd

Kókuszkrémes mézes szelet




Hozzávalók a tésztához:

50 dkg liszt
20 dkg porcukor
2 halmozott evőkanál kakaópor
5 dkg vaj
4 evőkanál méz
2 tojás
1 tasak sütőpor
1 csipet só

Töltelékhez:

4 halmozott evőkanál liszt
5 dl tej
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
10 dkg kókuszreszelék
2 vaníliás cukor

Tetejére:

10 dkg étcsokoládé
2 evőkanál étolaj

A vajat és a mézet vízgőz fölött összemelegítjük.
A lisztet tálba szitáljuk, hozzátesszük a sót, sütőport, kakaót és elkeverjük. Beleütjük a tojásokat és belecsorgatjuk a megolvasztott, de nem forró mézes vajat.
Összedolgozzuk, ha szükség kevés tejet gyúrunk hozzá, majd három egyenlő részre osztjuk.
30x20 cm-es nagyságú sütőpapírt vágunk, enyhén belisztezzük, kinyújtjuk rajta a tésztát és tepsi hátán 180 fokra előmelegített sütőben 8 perc alatt megsütjük.

A krémhez a lisztet csomómentesre elkeverjük, és folytonos keveréssel sűrűre megfőzzük.
A vajat a porcukorral kihabosítjuk, és a kihűlt, péppel elkeverjük, végül hozzákeverjük a kókuszreszeléket.

Egy lapot tálcára helyezünk, rákenjük a krém felét, befedjük a második lappal, rákenjük a maradék krémet, és rátesszük a harmadik lapot.

Tetejére a csokoládét az olajjal felolvasztjuk, és bevonjuk a süteményt.

Egy éjszakára hűvös helyre tesszük, hogy a lapok megpuhuljanak.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók