2015. április 21., kedd

Medvehagymás, szalámis kalács
Hozzávalók:

80 dkg liszt
2 tojás
2 dl joghurt
2,5 dl tej
4 dkg élesztő
1 kávéskanál cukor
2 kávéskanál (8g) só
2-3 evőkanál olaj
                    
Továbbá:
400 g szalámi (6,5 cm átmérőjű, nagyon vékonyra szeletelve )
3-4 evőkanál reszelt sajt
Fél kaliforniai paprika
Egy csokor medvehagyma


A cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval, az olajon kívül jól kidagasztjuk. Végül hozzátesszük az olajat és simára dagasztjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkára tesszük, átgyúrjuk. Kivágunk a tésztából kb. 30 dkg-ot, amit kinyújtunk 29 x 17 cm ovális alakúra, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, (legjobb, ha a kinyújtott tésztát ráhelyezzük a sütőpapírra, és ott vágjuk ki ovális alakúra,így megmarad pontosan, nem ugrik össze a tészta)
Megszórjuk az apróra megvágott medvehagymával, paprikával és a reszelt sajttal.


A tésztából újra kivágunk kb. 300 g-ot, kinyújtjuk 3-4 mm vastagságúra és egy 7,5 cm kerek formával kiszaggatjuk.


Három tésztakarikára rátesszünk három karika szalámit és a képen, látható módon felcsavarjuk majd az ovális tészta közepére, helyezzük. Ezután a képen, látható módon készítünk 16 darabot és a középre rakott tésztákat, körberakjuk. A következő képen, látható módon újra készítünk 16 db-ot és azzal is, körberakjuk. A megmaradt tésztaszéleket kisodorjuk és a tészta köré, helyezzük. Felvert tojással lekenjük, megszórjuk szezám maggal 180 fokra előmelegített sütőben szép aranybarnára megsütjük.(Nekem 30 perc de függ a sütőtől)4 megjegyzés:

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók