2014. december 25., csütörtök

Cappuccinos szelet


Hozzávalók:

  4-4 tojásból készült sárga és egy kakaós piskótalap

Krém hozzávalói:

2 csomag vaníliás pudingpor
6 dl tej
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
10 dkg étcsokoládé
2 tasak rumos cappuccino por (A recept 4 kanál mogyoróst ír, nekem most ilyen volt)

Tetejére 15 dkg olvasztott csokoládé.

A piskóta lapokat 40 x 28 cm, tepsiben megsütjük, hagyjuk kihűlni.
A vaníliás pudingot a tejben megfőzzük és kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt pudinggal összekeverjük.
A krém felét rákenjük a barna piskótára. Az étcsokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk és rásimítjuk a vaníliás krémre, hidegre tesszük, amíg a csokoládé megdermed.
A krém másik felébe belekeverünk két tasak cappuccinos port, és rákenjük a megdermedt csokoládéra, erre ráhelyezzük a sárga piskóta lapot és bevonjuk olvasztott csokoládéval.

Recept Innen egy kis változtatással.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók