2025. december 7., vasárnap

Mascarpones piskótarolád

 


Hozzávalók:

20 g kakaó

30 ml víz


Tésztához:

5 tojás sárgája

30 g cukor

1 vaníliás cukor

50 ml olaj

70 ml tej

Csipet só

90 g liszt

 

5 tojásfehérje

90 g cukor

 

Krém:

250 g mascarpone

200 ml tejszínhab

70 g porcukor

 

Elkészítés:

Először a kakaót a vízzel elkeverjük, félretesszük.

A lisztet tálba szitáljuk, hozzátesszük az olajat, tejet, vaníliás cukrot, csipet sót végül a tojások sárgáját és alaposan kikeverjük.

A tojásfehérjéket a cukorral felverjük kemény habnak és óvatosan hozzákeverjük a tojássárgás masszához.

A tésztából egy tálba kiveszünk körülbelül 130 g –t, amihez hozzákeverjük a vízzel elkevert kakaót.

A sárga tésztát egy 30x40 cm, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, szépen elsimítjuk.

A kakaós tésztát habzsákba szedjük, és szép egyenlően rányomjuk a sárga tésztára, egy spatula segítségével elegyengetjük, majd egy evőkanál nyelével keresztbe- hosszába a tészta aljáig csíkokat húzunk.

180 fokra előmelegített sütőbben 20 perc alatt megsütjük. Levesszük a sütőpapírt és segítségével tekerjük fel és hagyjuk kihűlni.

A mascarponet kikeverjük a porcukorral, hozzákeverjük a felvert tejszínhabot.

A tésztát kicsavarjuk, rátesszük a krémet és felcsavarjuk.

Olvasztott csokival becsíkozzuk és eperrel vagy más gyümölcsökkel díszítjük.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók