Hozzávalók:
20 g kakaó
30 ml víz
5 tojás sárgája
30 g cukor
1 vaníliás cukor
50 ml olaj
70 ml tej
Csipet só
90 g liszt
5 tojásfehérje
90 g cukor
Krém:
250 g mascarpone
200 ml tejszínhab
70 g porcukor
Elkészítés:
Először a kakaót a vízzel elkeverjük, félretesszük.
A lisztet tálba szitáljuk, hozzátesszük az olajat, tejet, vaníliás cukrot, csipet sót végül a tojások sárgáját és alaposan kikeverjük.
A tojásfehérjéket a cukorral felverjük kemény habnak és óvatosan hozzákeverjük a tojássárgás masszához.
A tésztából egy tálba kiveszünk körülbelül 130 g –t, amihez hozzákeverjük a vízzel elkevert kakaót.
A sárga tésztát egy 30x40 cm, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, szépen elsimítjuk.
A kakaós tésztát habzsákba szedjük, és szép egyenlően rányomjuk a sárga tésztára, egy spatula segítségével elegyengetjük, majd egy evőkanál nyelével keresztbe- hosszába a tészta aljáig csíkokat húzunk.
180 fokra előmelegített sütőbben 20 perc alatt megsütjük. Levesszük a sütőpapírt és segítségével tekerjük fel és hagyjuk kihűlni.
A mascarponet kikeverjük a porcukorral, hozzákeverjük a felvert tejszínhabot.
A tésztát kicsavarjuk, rátesszük a krémet és felcsavarjuk.
Olvasztott csokival becsíkozzuk és eperrel vagy más gyümölcsökkel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése