Hozzávalók a piskótához:
4 tojás
8 evőkanál cukor
6 halmozott evőkanál liszt
2 evőkanál kakaó
Csokis krém:
1 csokis pudingpor
3 dl tej
4 evőkanál cukor
20 dkg vaj
Narancsos krém:
1 vaníliás pudingpor
3 dl narancslé (3 nagyobb narancs kicsavarva és a húsa is
hozzátéve)
3 evőkanál cukor
Tetejére: 150 g csoki
Továbbá kókuszreszelék és csoki dara
Elkészítése:
Az egész tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük.
Hozzátesszük a kakaóporral elvegyített és átszitált lisztet, óvatosan
összeforgatjuk majd sütőpapírral bélelt 24*28 cm-es tepsibe öntjük és 180 fokra
előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
A csokis krémhez a pudingport a cukorral és a tejjel elkeverjük,
tűzre téve állandó keverés mellett besűrítjük. Kihűlve a vajjal habosra
keverjük.
A narancsos krémhez a narancsokat kicsavarjuk, a léhez
hozzátesszük a húsát is majd a pudingporral, és a cukorral állandó keverés
mellett besűrítjük, hűlni tesszük.
A kihűlt piskótából szív alakú formákat szaggatunk, majd mindeniket kettészeljük. Egymás mellé rakjuk és a krémet habzsákba töltve, minden másodiknak a szélére csíkot nyomunk, majd a közepét narancskrémmel betöltjük.
A csokit 3 evőkanál olajjal felolvasztjuk, és mindenik
tetejét bevonjuk, hűlni tesszük, amíg a csoki megköt a tetején, majd az
oldalukat csoki vagy kókuszreszelékbe forgatjuk.
Tetejét ízlés szerint díszíthetjük de el is maradhat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése