2025. február 13., csütörtök

Csoki és narancskrémes szívek





Hozzávalók a piskótához:

4 tojás

8 evőkanál cukor

6 halmozott evőkanál liszt

2 evőkanál kakaó


Csokis krém:

1 csokis pudingpor

3 dl tej

4 evőkanál cukor

20 dkg vaj


Narancsos krém:

1 vaníliás pudingpor

3 dl narancslé (3 nagyobb narancs kicsavarva és a húsa is hozzátéve)

3 evőkanál cukor

Tetejére: 150 g csoki

Továbbá kókuszreszelék és csoki dara


Elkészítése:

Az egész tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük. Hozzátesszük a kakaóporral elvegyített és átszitált lisztet, óvatosan összeforgatjuk majd sütőpapírral bélelt 24*28 cm-es tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

A csokis krémhez a pudingport a cukorral és a tejjel elkeverjük, tűzre téve állandó keverés mellett besűrítjük. Kihűlve a vajjal habosra keverjük.

A narancsos krémhez a narancsokat kicsavarjuk, a léhez hozzátesszük a húsát is majd a pudingporral, és a cukorral állandó keverés mellett besűrítjük, hűlni tesszük.

A kihűlt piskótából szív alakú formákat szaggatunk, majd mindeniket kettészeljük. Egymás mellé rakjuk és a krémet habzsákba töltve, minden másodiknak a szélére csíkot nyomunk, majd a közepét narancskrémmel betöltjük. 



Ráillesztjük a másik kivágott piskótát. Legalább fél órára hidegre tesszük, majd a csokis krémmel az oldalát bekenjük.

A csokit 3 evőkanál olajjal felolvasztjuk, és mindenik tetejét bevonjuk, hűlni tesszük, amíg a csoki megköt a tetején, majd az oldalukat csoki vagy kókuszreszelékbe forgatjuk.

Tetejét ízlés szerint díszíthetjük de el is maradhat.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók