2025. január 23., csütörtök

Sajtos-köményes tallér (Pászka)





Hozzávalók:

1 kg liszt

25 dkg vaj vagy margarin

20 dkg sajt

2 kisebb tojás

1 evőkanál só

1 csomag sütőpor

1 evőkanál kömény

Szódavíz


Elkészítés:

A lisztet tálba szitáljuk, belekeverjük a sót, hozzátesszük a vajat és jól eldörzsöljük, amíg a liszt felveszi a vajat. Belerakjuk a többi hozzávalót és annyi szódavizet (kb. fél liter), hogy jó puha tészta legyen. Jól átgyúrjuk, majd enyhén lisztezett munkalapon 3 mm vastagra kinyújtjuk. 5 cm pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

Előmelegített ostyasütőben készre sütjük.




1,50 kg lesz ebből az adagból.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók