2015. január 18., vasárnap

Gesztenyés keksztekercs




Hozzávalók:
50 dkg darált, háztartási keksz
25 dkg vaj
20 dkg cukor
2 kávés kanál kakaópor
1 dl rum
Tejszín, amennyit felvesz, hogy jó puha masszát kapjunk, nekem 1 dl kellett.

Töltelékhez:
25 dkg gesztenyemassza
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
1 evőkanál rum

100 g tortabevonó
2 evőkanál olaj

A tészta hozzávalóit egy tálban összedolgozom, két részre veszem és alufólián téglalap alakúra, kinyújtom.

A töltelékhez a vajat a porcukorral kihabosítom, kanalanként hozzákeverem a gesztenyemasszát végül a rumot, és két részre osztom, majd egyik részt rásimítom a kinyújtott kekszmasszára. Az alufólia segítségével szépen felcsavarom. A másik résszel is ugyanígy járok el, legalább 2 órára, hidegre teszem majd, bevonom a vízgőzön felolvasztott tortabevonóval, és újra hidegre teszem.

Miután rádermedt a csoki lehet szeletelni. 

Előnye,hogy nem kell sütni és hamar össze lehet állítani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók