2023. november 25., szombat

Lekváros-csokis linzer

 




Hozzávalók:

 

50 dkg liszt

25 dkg vaj

15 dkg porcukor

3 tojássárgája

2 vaníliás cukor

1 citrom reszelt héja

1 sütőpor

 

A vajat elmorzsoljuk, a lisztel, hozzátesszük a sütőport, porcukrot, vaníliás cukrot, citromhéjat, tojás sárgákat majd annyi tejfölt gyúrunk hozzá, hogy a tészta szépen összeálljon. Folpackba csomagoljuk és legalább egy órára hűtőbe, tesszük.

Miután kivettük a hűtőből, enyhén lisztes felületen átgyúrjuk, körülbelül 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, tetszőleges linzerszaggatóval kivágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt szép világosra megsütjük.

Hagyjuk kihűlni, majd kb. felét olvasztott fehér csokoládéba mártjuk, rácsra rakjuk, amíg a csoki megköt.

Ét csokit olvasztunk fel és becsíkozzuk a fehér csokis részt, miután megkötött mindkét csoki, tetszőleges lekvárral összeragasztjuk. Légmentesen záró dobozban sokáig eláll.


6 megjegyzés:

  1. A linzer az egyik kedvencem, főleg karácsonykor és húsvétkor készítem. Lekvárral illetve csokikrémmel ragasztom össze. Nagyon szépen díszítetted, formája is ötletes.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Orsi, én elég gyakran készítem, azzal a reménnyel, hogy dobozolom, jó vendégváró lesz, de sajnos sosem ér tovább két napnál. A forma a fondant rózsa szirom vágó.

      Törlés
  2. Nagyon mutatós lett ezzel a csokis díszítéssel és biztos nagyon finom!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Éva, igen egy kis idő amíg csokiba mártogatom, hamarabb lenne csak porcukorral megszórni de én szeretem az ilyen pepecs munkákat, és a tálon is jól mutat és persze az ízén is dob egyet a csokival.

      Törlés
  3. Gyönyörű a látvány, csodás lett! Nálunk csak akkor állna el, ha nagyon eldugnám.... :-D

    VálaszTörlés

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók